Zselés műköröm készítése otthon

Amikor valaki műkörmöt szeretne készíttetni, általában be kell fáradnia egy szalonba, ahol elkészítik, amit szeretne. De mi a helyzet, ha valaki otthon szeretne zselés műkörmöt készíteni magának? Ehhez fogunk cikkünkben tippeket, tanácsokat adni.

Az első lépés, hogy beszerezd azokat az eszközöket, amikre szükségünk lesz. Ami mindenképpen kelleni fog, az a speciális UV zselé és az UV lámpa. Mivel a zselé nem levegőre köt, mint pl. a körömlakk, hanem csak UV fényre, így, ha otthon akarsz zselés műkörmöt készíteni, akkor szükség lesz UV fényt kibocsátó fényforrásra. További szükséges eszközök: zselé ecset, két reszelő (és egy ún. puffer, amelynek feladata inkább a simítás, mint reszelés), körömlakk lemosó, zsírtalanító, fényes fedő lakk vagy színtelen körömlakk, speciális színezett és körömágyat ápoló zselék, fertőtlenítők.

A zselés műköröm készítés lépései

Az első lépés a köröm levágása, megtisztítása, amit a köröm felületének megreszelése követ. Mivel a köröm alapvetően zsíros, is szükség lesz annak zsírtalanítására. Ez egy speciális anyaggal történik, amit vékony rétegben kell felvinni a körömre. Ezután a sablont kell a köröm alá helyezni, majd a két véget behajtani.

Következhet a speciális zselé felkenése. Ha saját magadnak csinálod, akkor ehhez a folyamathoz szükség lehet egy kis gyakorlásra, mire zökkenőmentesen fog menni. Amint egy körömmel kész vagy, akkor egyből az UV lámpa alá kell azt helyezni, hogy gyorsan száradjon. Ha rétegesen felvitted a zselét, akkor következhet a színezés, díszítés.