Céges dokumentum típusok, szolgáltatások

Egy cég működése során számos különböző hivatalos dokumentumra lesz szükség. Ezek a dokumentumok mind más-más célt szolgálnak, és ennek megfelelően különböző tartalommal, információkkal is rendelkeznek. Bemutatjuk a legnépszerűbb céges dokumentumokat.

A legnépszerűbb, legkeresettebb dokumentum természetesen a cégkivonat. A cégkivonat többféle hitelesítéssel (hiteles, közhiteles, e-hiteles) rendelkezik, valamint idegen nyelven is kérhető (külföldi felhasználás esetén Apostille cégkivonat formájában). Szinte minden céges ügyintézés esetén szükség lesz egy hitelesítéssel rendelkező (tehát nem ingyenes) cégkivonatra.

Kevesebb alkalommal van szükség cégmásolatra, azonban ez is a népszerű dokumentumok közé tartozik. A cégmásolat tartalmaz minden olyan információt, ami egy vállalkozásról a cégjegyzékben valaha szerepelt (a cégkivonat a jelenleg is hatályos információkat tartalmazza). A hitelesítési szinteket tekintve cégmásolatból is olyanokat igényelhetünk, mint cégkivonatból.

Ide tartozó szolgáltatás még a céges névjegy. A névjegy a cég nevét, címét, statisztikai számjelét és a cég aktuális bankszámlaszámait tartalmazza, valamint azt is, ha ezekre az adatokra változási kérelmet nyújtottak be, akkor is, ha még nincs elbírálva.

Létezik a pénzügyekkel kapcsolatos dokumentum is, ez pedig a céges mérleg. A mérleg az adott időpillanatban bemutatja a vállalkozás vagyonának összetételét, és ezek finanszírozási forrását.