Mi az a cserepeslemez tetőfedés?

A cserepeslemez a tetőfedés egy fajtája, mely ugyan fémötvözetből készül, de megjelenése hasonló a megszokott kerámia cserepek megjelenéséhez.

A cserép hazánkban rendkívül gazdag történelemmel rendelkezik, azonban természetesen előnyei mellett hátrányokkal is rendelkezik. Ilyenek pl. a nagy tömeg (alapból is, valamint vizet vesz fel, amikor még tovább nő), valamint a vihar ellen nem a legjobb megoldás. Ezeket a hátrányokat lehet megoldani a cserepeslemez használatával.

Mi az a cserepeslemez tetőfedés?

Mivel a cserepeslemezeket láblákban tudjuk megvásárolni, így felszerelése rendkívül gyorsan megy, valamint a táblák mérete miatt (az adott tető méreteinek megfelelően gyártják le a táblákat) minimális hulladékkal kell csak számolnunk, aminek következtében nem fogunk sok pénzt kidobni feleslegesen.

Mivel a cserepeslemez sima felszínnel rendelkezik, így tisztán tartása nem igényel sok munkát. A legtöbb szennyeződést (a mohát is) általában az eső lemossa.

Ahogy említettük korábban, a cserepeslemezek kis súllyal rendelkeznek, így nem csak új tetők kialakításánál tökéletesek, hanem régi tetők felújításakor is közkedvelt választásnak bizonyulnak. Sok esetben nem kell a meglévő tetőszerkezetet cserélni, megerősíteni, mivel a kis súlyt az is elbírja, akkor is, ha régi tetőt cserélünk le cserepeslemezre.

Mivel nem vesz fel vizet a cserepeslemet, így nem kell attól tartanunk, hogy a hideg, fagyos téli időszakban a fagy miatt kár érné a tetőt, ami a kerámia cserepeknél előfordulhat, és problémát jelenthet. Ha tetőtér beépítéses a ház, akkor a vízhatlanság még nagyobb előnyt jelent, mivel a hőszigetelést megvédi a lecsapódó nedvességtől.

Cimke: