A balatoni nyaralás előnyei

A Balaton hazánk egyik, ha nem a legkedveltebb nyaralóhelye, köszönhetően számos előnyének. A legnagyobb előnyt természetesen megegyeznek a vízparti nyaralás előnyeivel. Ez azt jelenti, hogy a vízpart különösen előnyös kisgyermekes családok, kikapcsolódásra, pihenésre vágyók számára.

A nyári időjárás, a meleg, forró hónapok tökéletes lehetőséget jelentenek a napozásra, a fürdésre. Ezekre inkább a déli parton van lehetőséged, ugyanis az északi parton mélyebb a víz, és sokkal kevesebb a kialakított strandolási lehetőség is. Ennek megfelelően többen keresnek balatoni szállást a déli part településein.

Ma már rengeteg különböző apartman, hotel közül lehet választani, akár közvetlenül a Balaton partján is, így mindenki megtalálhatja magának a megfelelő felszereltséget, árazást.

Nem csak pihenni lehet azonban a Balaton partján, hanem számos látványosságot is meg lehet tekinteni. A legnépszerűbbek talán Badacsony, Tihany a Bencés apátsággal és Keszthely városa, de mellettük is számos egyéb látványosságot, nevezetességet lehet találni a Balaton mindkét partján.

Aki a szórakozást, rendezvényeket kedveli, az is megtalálhatja a számára megfelelő kikapcsolódást, ugyanis a nyár folyamán a nagyobb városok szinte minden héten rendezvényekkel, koncertekkel, előadásokkal várják az érdeklődőket. Emellett a Balaton partján kerül megrendezésre minden évben a Balaton Sound zenei fesztivál is.