Tudnivalók a HIFU kezelésről

A High-Intensity Focused Ultrasound rövidítése, magyarul Nagy-Intenzitású Fókuszált Ultrahang. Ezt a technológiát először az orvosi praxisban használták. Néhány éve továbbfejlesztették a technológiát, és a mikrofokuszált ultrahang új dimenziót nyitott a szépségiparban, az arcfiatalítás terén.

A HIFU kezelés prémium minőségű, magas intenzitású fókuszált ultrahanggal történik, melynek segítségével igen látványos eredmény érhető el a bőr állapotának javulásában. A HIFU hatékonyan kezeli a megereszkedett, lógó bőrt. 35 év felett a kezelés segítségével megőrizhető a bőr feszessége, 45 év felett pedig megemeli a megereszkedett bőrt.

A gépet tekintve nincs külön orvosi és kozmetikai HIFU, ideális esetben a kettő egy és ugyanaz, és mindkettő tudja a szükséges mélységet a kezelés során.

A HIFU kezelés eredménye elsősorban a gép minőségétől függ, másodsorban a kezelő tudásától és tapasztalatától. Jó géppel lehet jól vagy rosszul is kezelni, rossz géppel viszont nem lehet jól kezelni sehogyan sem.

A fájdalomérzetet tekintve a kezelés nem jár túlzott fájdalommal, azonban a kezelés nem teljesen fájdalommentes, mivel a kezelés lényege, hogy precízen meghatározott fókuszpontú ultrahang hullámok a bőr meghatározott rétegében 65 ̊C-fölötti hőmérséklettel elősegítik a kollagén és elasztin rostok termelődését. Ezt a „hősérülést” érezni kell a kezelés során ahhoz, hogy az eredményes legyen.

A legjobb kezelési eredmények 35 és 60 év között várhatók. Vannak kontraindikációk, (pl.különböző töltőanyagok a bőrben) ezeket nagyon fontos átbeszélni a kezelővel a kezelés előtti konzultáción.