A bőr anyag előnyei

Rengeteg különböző eszköz, ruhadarab készül bőrből, nem véletlenül, ugyanis a bőr anyagnak számos előnyös tulajdonsága van, amik alkalmassá teszik széles körű használatra.

Az egyik legfontosabb tulajdonsága a bőrnek, hogy rendkívül strapabíró anyagról van szó, különösen akkor, ha minőségi bőrről van szó. Ez a minőség az árat is megemeli természetesen, de ár/érték arányban a bőr az elsők között van.

Ha bőr ruhadarabot, divatcikket vásárolsz, biztos lehetsz benne, hogy divatos ruhával gazdagodtál, ugyanis a bőr soha nem megy ki a divatból. Emiatt egy bőrkabátot vagy egy bőr cipőt akár évtizedekig is lehet hordani, ami még tovább erősíti az ár/érték arányt.

A bőr erős anyagnak is számít, ami azt jelenti, hogy olyan feladatokra is kiválóan alkalmas, amire az átlagos anyagok nem. Pl. sokan használják munkavégzéshez, valamit szúródás, ütődés elleni védelemként is nagyon jól tud jönni.

A bőr a természetes anyagok közé tartozik, ami azt jelenti, hogy nem kell kiütéstől tartani, mint szintetikus anyagok esetén. Emellett, köszönhetően annak, hogy természetes anyagról van szó, környezetvédelmi szempontból is kiváló választás a bőr. Elkészítését tekintve is környezetbarát, és az anyag természetesen lebomlik, úgyhogy attól sem kell tartani, hogy a kidobásra ítélt bőr eszközök szennyezni fogják a környezetet.