Bútor rendelése az internetről

Az internetes bútorvásárlás egyre több ember számára jelent megoldást otthona berendezésére, a szükséges eszközök beszerzésére. Az online bútorvásárlás azonban számos ponton különbözik a megszokott, bútorboltból történő vásárlástól, így érdemes külön megvizsgálni, hogy mire kell figyelni, ha webáruházból szeretnénk bútorokat rendelni.

Olvassuk el a véleményeket

Az internet egyik legnagyobb előnye, hogy néhány kattintással lehet véleményeket találni termékekről, boltokról, cégekről. A korábbi vásárlók véleménye kifejezetten fontos, ha ismeretlen céggel, termékkel találjuk magunkat szemben, ugyanis ezek adják a legjobb, legmegbízhatóbb képet. Bármilyen webshopot is látogatunk meg, ott mindig pozitív információkkal találkozhatunk mind saját magáról, mind a termékekről. Ez azonban gyakran nem igaz.

Anyagminták

Mivel nem látjuk vásárlás előtt, hogy mit rendelünk pontosan, így célszerű anyagmintákat rendelni a kiszemelt vállalkozástól, hogy a bútorok anyaga biztosan olyan legyen, amilyet elképzeltünk.

Rendelkezésre álló hely nagysága

Ha nem látjuk vásárlás előtt a bútorokat, akkor nem mindig tudjuk elképzelni, hogy valójában mennyi helyet is fognak elfoglalni. Ennek megfelelően javasolt lemérni a rendelkezésre álló helyet rendelés előtt, sőt, arról is meg kell bizonyosodni, hogy oda be is kell juttatni a bútorokat, így kell egy megfelelő méretű nyílás, szűk lépcső, folyosó esetén pedig elegendő hely.

Szállítási és visszaküldési feltételek

Mivel a bútorok általában nehéz termékek, így szállításuk költséges lehet. Mindig nézd meg, hogy mennyibe kerül a kiszállítás és a visszaszállítás, ugyanis könnyen úgy lehet járni, hogy a szállítás kiteheti a bútor árának 15-20%-át is.