Napszemüveg előnyei autóvezetéshez

Aki rendszeresen vezet autót, az tisztában van azzal, hogy a napos időhöz kapcsolódó fényviszonyok jelentős hatást gyakorolnak a vezetésre. Ezeket a hatásokat lehet csökkenteni egy jól megválasztott napszemüveggel. Olyan előnyöket fogunk bemutatni cikkünkben, melyek megkönnyítik a vezetést.

UV-szűrés

A napszemüvegek legnagyobb előnye természetesen vezetés közben is az UV-szűrés. Azt gondolhatod, hogy a káros UV-sugarak nem érik a szemet az autóban ülve, ez azonban nincs így. Vezetéshez is olyan napszemüveget válassz, amely legalább 99%-os UV-szűréssel rendelkezik.

Tisztán látás esőben is

Polarizált lencsék viselése esőben megkönnyíti a látást, mivel az esőcseppeken megtörő fényt a polarizált napszemüveg lencse megtisztítja, ezáltal olyan látásviszonyok jelentkeznek, mint amit tiszta időben tapasztalhatsz.

A fényvisszaverődések csökkentése

Vezetés közben az egyik legnagyobb „ellenség” az általában vízszintes tárgyakról visszaverődő fény. Ez lehet másik autó, az út mellett található tárgyak, saját autód motorháztetője, de akár az úttest is. A polarizált lencsék segítségével ezek a fényvisszaverődések csökkenthetők, ami jelentősen javítja a látás, valamint egyúttal a biztonságos utazást is.

Általános egészség

Napszemüveg hiányában a retinát nagyon sok napfény érheti, ami káros a szemek egészségére. Amikor kimész a fényre napszemüveg nélkül, azt tapasztalhatod, hogy elkezdesz hunyorítani, aminek célja, hogy minél kevesebb fény jusson a szembe. Vezetés közben azonban látni is kell, így nem tudsz egyszerre biztonságosan vezetni, valamint megfelelően védeni a szemet hunyorítással.