Hogyan válasszunk építészeti tervezőt?

Hogyan válasszunk építészeti tervezőt?A házépítési folyamat egyik legfontosabb része, hogy megtaláljuk azt az építészeti tervezőt, pl. a http://www.maxelo.hu/ tervezést, aki elkészíti nekünk házunk terveit.

A legfontosabb dolog, hogy szerezzünk be a kiszemelt építészekről annyi információt, amennyit csak tudunk. Ebbe beletartozik az internetes információgyűjtés, valamint a személyes találkozók is. Sőt, ha nagyon részletesek akarunk lenni, akkor felkereshetünk korábbi ügyfeleket is, hogy mondják el véleményüket az adott tervezőről.

Általában minden építtetőnek van már elképzelése arról, hogy milyen házat szeretne magának, ennek megvalósításához célszerű megválasztani a tervezőt is. Gyakran előfordul, hogy egy tervezőnek van egyfajta stílusa, ami nem illeszkedik az általunk elképzelt házhoz. Ilyenkor lehetőség szerint válasszunk inkább egy olyan tervezőt, akié illik a saját terveinkhez, ötleteinkhez.

Ezt előzetesen a referenciák alapján tudjuk felmérni. Ha végignézzük egy építész referencia munkáit (általában megtalálhatók az adott építész honlapján), akkor láthatjuk, hogy mennyire illenek az ő elképzelése mienkhez.

Emellett célszerű olyan tervezőt találni, aki a közelünkben él (ez speciális esetekben nem biztos, hogy megvalósítható), hogy ismerje a hatályos jogszabályokat, a helyi különlegességeket, elvárásokat.

Ha még nincs meg a telek, ahova építeni szeretnénk, akkor ehhez is tudunk segítséget kérni a tervezőtől, aki az ismertetett igényeink függvényében segíteni tud nekünk ahhoz, hogy megfelelő telket válasszunk ki.