Neked való a lézeres szemműtét?

Neked való a lézeres szemműtét?A lézeres szemműtét segítségével többfajta látáshiba is korrigálható, elhagyhatók utána a szemüvegek, kontaktlencsék. Ha nem tudod, hogy számodra segítséget jelenthet-e a lézeres szemműtét, akkor cikkünkből megtudhatod.

A LASIK lézeres szemműtét segítségével javítható a közel- és a távollátás problémája, és a szemtengelyferdülés is. Sikeres műtét után nem lesz szükség egyik esetben sem a továbbiakban szemüvegekre, kontaktlencsékre. Akiknek olvasószemüvegre van szükségük, azoknak a LASIK nem jelent megoldást, mivel annak a hiába nem javítható segítségével.

18 év alatti személyeknél nem végzik ez a kezelést, mivel ilyen korban a szem még változóban van. Csak akkor végeznek lézeres szemműtétet, ha ezek a változások már megálltak.

Terhes nők, valamint olyanok, akik a közeljövőben gyereket terveznek szintén nem alkalmasak lézeres szemműtétre ebben az időszakban.

Ha kontakt sportot szeretnél űzni a szemműtét utáni regenerációs időszakban, akkor szintén le kell mondanod valamiről, vagy a lézerkezelésről, vagy a sportolásról arra a néhány hétre/hónapra.

A lézeres szemműtét gyakori, és csak minimális esélye van a komplikációnak. Ha gondolkodsz rajta, akkor mindenképpen kutasd fel a veszélyeket, és vedd őket figyelembe, hogy a lehető legtöbb információval vágj bele a lézerkezelésbe.