A szervezett kirándulások előnyei és hátrányai

Az utazásokkal kapcsolatos kikapcsolódásoknak két nagy csoportját különböztethetjük meg: az egyéni és a szervezett kirándulásokat, utazásokat.

Az egyéni kirándulások lényege, hogy saját magunknak kell megszervezni mindent, az utazáson ár a programokig. A szervezett utazások során ezzel szemben nincs más teendőnk, mint kiválasztani egy nekünk tetsző kirándulást, jelentkezni, kifizetni a díjakat, és minden másról a szervező cég gondoskodik.

A szervezett kirándulások előnyei

Ahogy az előbb is írtuk, a szervezett kirándulások legnagyobb előnye, hogy kevés teendővel járnak, legtöbb dologról a szervező cég gondoskodik. A szervezők ismerik az adott helyhez kapcsolódó legnépszerűbb látnivalókat, az egyes helyek sajátosságait stb., így nem nekünk kell kideríteni (értékes időt veszítve a kirándulásból), hogy mi is legyen a következő teendő, hanem ehhez segítséget tudnak nyújtani. A profi szervezésnek, utazási körülményeknek köszönhetően nem fogunk elveszni az idegen településeken, valamint nem kell autóvezetéssel, parkolással bajlódnunk.

A szervezett kirándulások hátrányai

Az egyik legnagyobb hátrány, ami a szervezett kirándulások velejárója, hogy valamilyen szinten kötött a program. Ha más nem az indulás/érkezés, valamint az egyes programok ideje előre meg van állapítva, melyekhez tartani kell magát mindenkinek. Szintén sokak számára zavaró lehet, hogy ismeretlenekkel együtt kell élvezni a kirándulást. Velük együtt kell utazni, esetlegesen megtekinteni a látványosságokat.