Az e-hiteles cégkivonat megnyitása, megtekintése

Egyre több céges ügyet intéznek az emberek online, az interneten keresztül, melyekhez hozzátartozik a cégkivonat mellékelése. Ha egy ilyen ügyintézés teljesen online történik, akkor gyakran megfelel az e-hiteles cégkivonat beküldése. De mi is az az e-hiteles cégkivonat, és hogyan lehet megnyitni, megtekinteni?

Az e-hiteles cégkivonat es3 formátumú fájl, mely elektronikus aláírást és időbélyegzőt tartalmaz. A tartalma megegyezik a hiteles, közhiteles cégkivonatok tartalmával, tehát mindig a megrendelés leadásakor éppen hatályos adatokat tartalmazza, melyek a cégjegyzékben megtalálhatók.

Az es3 olyan formátum, melyet az e-Szigno programmal lehet megnyitni, megtekinteni. Kinyomtatni ki lehet a program nélkül is, de mivel elektronikus hitelesítésről van szó, így kinyomtatott formában elveszíti a hitelesítést a dokumentum.

Az e-Szigno program ingyenesen letölthető, segítségével az elektronikus dokumentumokat lehet aláírni és azokat elektronikus aktába rendezni, valamint támogatja a cégeljárási folyamatokat is. A hitelesítések megtekintése is ezzel a programmal történik.

Az e-Szigno program, a e-hiteles cégkivonatok megtekintése mellett alkalmas eIDAS szerinti aláírások létrehozására, magyar e-Személyivel történő digitális aláírásra, támogatja a a nemzetközi szabványon alapuló ASiC konténer aláírás típust, valamint rendelkezik mobil aláírás kompatibilitás funkcióval is.