Papír törlőkendők vagy elektromos kézszárítók?

A modern eszközök egyre több területen váltják fel a korábban jól bevált eszközöket, nincs ez másképp a kéz tisztítása során sem. Ugyan még működnek olyan papír kéztörlő gyártók, mint a https://www.bswkft.hu/, de az elektromos kézszárítók egyre jobban elterjednek, különösen a nyilvános mellékhelyiségekben. De vajon tényleg jobb választás az elektromos kézszárító?

Hatás a környezetre

A mai világban a környezetvédelem az egyik legfontosabb feladat, így meg kell vizsgálni a két megoldás környezetvédelmi szempontok alapján. A kéztörlők előnye, hogy újrahasznosított papírból lehet őket elkészíteni, hátrányuk, hogy a használt papír törlőkendők többet nem hasznosíthatók újra. A kéztörlők elkészítése sem igényel sok energiát.

Ezzel szemben az elektromos eszközök gyártása is több energiát igényel, valamint működésük során még több energiát használnak el.

Higiéniai összehasonlítás

Nem csak környezetvédelmi szempontból, hanem magát a funkciót tekintve is érdemes összehasonlítani a két lehetőséget. Ebben az összehasonlításban egyértelműen a papír kéztörlők jelentik a jobb megoldást. A papír törlők előnye, hogy kéztörléskor a baktériumokat is letörlöd velük kezedről, majd a kukába dobod őket.

Elektromos kézszárító berendezések esetén azonban a kiáramló meleg levegő lefújja a baktériumokat a kézről, és a levegőbe juttatja azokat, vagy akár a ruhádra is. A meleg levegő emellett számos baktérium számára jelent kiváló lehetőséget a fejlődéshez, amit mindenképpen el kell kerülni.