Lézerkezelés előnyei

Lézerkezelés előnyeiA lézeres szemműtét elvégzése számos előnnyel jár, ennek megfelelően az emberek különböző okok miatt vállalkoznak lézerkezelésre. Ezek közül fogunk bemutatni néhányat.

Tökéletes látás

A legnagyobb előnye természetesen a lézerkezelésnek a tökéletes látás. A kezelés elvégzése után egyből kiválóan láthatunk, sőt, sok esetben a 100%-os látásnál jobbra tudják javítani a szemeket. Aki szemüveget vagy kontaktlencsét visel, tudja, hogy mekkora előny az, ha azokat elhagyhatja. A szemműtét többi előnye a tökéletes látásból fakad. Ezek többek között:

  • Kényelmesebb mindennapi élet: Ahogy az előbb is írtuk, a kontaktlencsék, szemüvegek viselése macerás dolog. Nem csak arra kell figyelni, hogy nélkülük nem látunk, hanem arra is, hogy használatkor ne rongáljuk őket, valamint folyamatos karbantartást, cserét igényelnek.
  • Ár: Elsőre nem gondolnánk, de a sok kontaktlencse, szemüveg vásárlás idővel összeadódik, és drágább lesz, mint a szemműtét. Ez általában kontaktlencse esetén érvényes, mivel a szemüvegek jóval hosszabb ideig bírják a használatot, azokat ritkábban kell cserélni.
  • Balesetveszély csökkentése: A törött szemüvegek, kieső kontaktlencsék sérülésekhez vezethetnek. Ezeket a sérüléseket elfelejthetjük a lézerkezelés után. Nem csak sérülések, hanem fertőzések is kialakulhatnak a kontaktlencse hordásának következtében, melyektől szintén megszabadulhatunk.
  • Sportok, mozgás: Rengeteg olyan aktivitás van, melyet nem lehet szemüvegben vagy kontaktlencsében űzni. Ilyen pl. az úszás, valamint egyéb sportok esetén, melyeknél csak a szemüveg akadály kifejezetten, figyelni kell arra, hogy nehogy kiessen a kontaktlencse.