Póló választási tanácsok

A póló az egyik legnépszerűbb ruházati cikk, nem véletlenül, ugyanis kényelmes, sportos, de elegáns is lehet, és rendkívül széles választékban kapható. Mutatjuk, hogy hogyan lehet a széles választék között megtalálni a legjobbat.

A pólók kiválasztásánál a legfontosabb, hogy az anyagot jól válasszuk meg. A legjobb választás a 100%-ban pamutból készült póló, ez ugyanis a legkényelmesebb, és ez szokta a legkevesebb problémát okozni viseléskor. Ha poliésztert is adnak hozzá, akkor olcsóbb lesz a póló, viszont a viselése nem biztos, hogy annyira kényelmes lesz, különösen akkor, ha klimatizált helyen viseljük. A nyári forróságban azonban a pamut a legjobb választás.

Gyakran a pólón található minta persze felülírja az anyaggal kapcsolatos elvárásokat, az ugyanis sokaknak nagyon fontos, hogy az adott mintázatot szívesen viseljék magukon. A mintázat természetesen bármilyen lehet. Lehet a kedvenc focicsapat vagy zenekar pólója is, de pl. az anime mintás pólók is nagy népszerűségnek örvendenek.

Pólót mindig a testalkatunknak és adottságainknak megfelelően válasszunk. A túl kicsi méretű pólóban nem fogunk jól mutatni, és a túl nagy pólók sem állnak jól. A méret helyett tehát inkább a póló fazonjával, stílusával lehet „játszani”, és azt jól megválasztani.

Az sem mindegy, hogy milyen alkalomra választunk pólót. A strandra valószínűleg nem ugyanolyan pólót fogunk viselni, mint amilyet egy hivatalosabb alkalomra illik választaniói.