Sátorhely és látnivalói

A Baranya megyei Sátorhely Mohács mellett található, és színes történelmével, látogatóival hívja fel magára az érdeklődők figyelmét.

A település nevét írásos formában először 1333-ban említik meg, történelmét pedig nagyban meghatározza az 1526-os mohácsi csata, majd pedig az ezt követő török uralom. A török megszállás során az 1580-as években szerb nemzetiségűek alapítják a jelenlegi falut "Satoristye" néven. Az 1700-as évek elején német telepesek érkeznek Fulda környékéről. Az így betelepedett svábok, ezentúl meghatározzák a település etnikai összetételét.

Sátorhely látnivalói

A település számos látnivalóval szolgál az ide látogatók számára. Az egyik ilyen az 1924-ben felállított Hősök szobra, amely az I. világháborúban elesetteknek állít emléket. A II. világháború hősi halottainak nevei 1946-ban felkerültek az emlékműre.

A sátorhelyi templom a korábban magtárként használt épület átalakításával jött létre 1926-ban, és azóta is templomként funkcionál.

A Termékenység szobra 1984-ban készült a település faluvá történő nyilvánításának alkalmából. A Bólyi Állami Állami Gazdaság ajándékozta a településnek.

A helyi füstölő múzeum 2016-ban lett átadva, a régi füstölő lett felújítva. A füstölőben a régi disznóvágásokhoz használt eszközök vannak kiállítva.