Szépségápolási tippek otthonra

A szépségápolás fontos része az emberek mindennapjainak, de sok esetben ez komoly kiadásokkal is járhat. Nem kell azonban mindenképpen kisebb vagyonokat költeni szépségápolási termékekre, kiegészítőkre, hanem otthoni praktikákkal is lehet kiváló eredményeket elérni. Lássunk ezek közül néhányat.

A vérkeringés serkentésére és a bőr selymessé tételére használhatunk tengeri sót, melyből egy ún. sóradírt készítve (só plusz borsmente tea keveréke), majd azt a bőrbe dörzsölve érhetjük el a kívánt eredményeket.

A bőr simítására kiváló megoldás az olíva és az olívaolaj-tartalmú hidratálókrémek. Különösen idősebb korban ajánlott ilyen készítményeket alkalmazni. Az olívaolaj nem csak a bőr egészségére van jó hatással, hanem a körmök töredezettsége, erőtlensége is megelőzhető segítségével.

Pattanások kezelésére alkalmazható a szódabikarbóna és a víz keveréke, ami száradás közben kiszívja a zsírt és a szennyeződéseket a pórusokból. Előnye, hogy minden bőrtípusra, és bármilyen korban egyaránt alkalmazható.

A hajak egészségének, sűrűségének megőrzésére, a töredezettség elkerülésére alkalmazható a kókuszolaj. Heti egyszer kókuszolajjal kenjük be hajunkat lefekvés előtt, majd egy törölközőbe csavarjuk azt, amit aztán reggel, ébredés után lemosunk.

Ha fényes hajat szeretnénk, akkor rozmaringos vízzel kell hajat mosni, melynek segítségével nem csak fényes lesz hajunk, hanem megőrizhető annak rugalmassága is.