Gyorsan növekszik az elektromos targoncák népszerűsége

Régebben a targoncáról mindenkinek a belső égésű motorok jutottak eszébe, manapság azonban fokozatosan átveszik az elektromos targoncák a vezetőszerepet, köszönhetően számos előnyüknek. Minden olyan feladatot el lehet velük végezni, amit a motoros targoncákkal el lehet, és több szempontból sokkal jobbak, mint a megszokott targoncák.

Ahogy pl. az autók is, a motoros targoncák is „füstöt” bocsátanak ki. Ha fedett területen, pl. egy raktárban vagy egy áruházban kell használni a targoncát, akkor mindenképpen el kell kerülni a károsanyag-kibocsátást. Ilyen helyzetekben az elektromos targoncák sokkal alacsonyabb hangja is előnyös, nem fogja a hang zavarni a munkát, a vásárlókat.

Az elektromos targoncák üzemeltetése nagyon egyszerű, nem kell hozzá üzemanyagot rendelni, beszerezni, hanem a töltő segítségével hálózati áramról tölthető az akkumulátor. A gyakorlatban ez azt is fogja jelenteni, hogy lecsökkennek az üzemeltetési költségek is. Az elektromos targoncák töltése sokkal kevesebb pénzből megoldható, mint a motoros targoncáké.

A vezetést, irányítást tekintve nincsenek nagy különbségek a motoros és az elektromos targoncák között, de ha választani kellene, akkor az elektromos változatokat egyszerűbb vezetni egy kicsivel. Mindegyikhez használatához szükség van targonca kezelői végzettségre. Nem véletlenül, ugyanis a hozzá nem értés miatt nagyon könnyen balesetek lehetnek pl. egy áruházban.